FinExpert.e15.cz

Nejčastější benefit v zaměstnání? Stravenky

Mají stravenky pro zaměstnavatele smysl, anebo je možné uvažovat i o jejich zrušení? A jak jsou na tom ostatní benefity?

Přestože je mnoho způsobů, jak své zaměstnance odměnit, v drtivé většině převažují stravenky. I proto Hospodářská komora ČR nedávno procedla průzkum, který zjišťoval využívání stravenek jako zaměstnaneckého benefitu, jejich význam, oblíbenost, ale také otázku jejich případného zrušení. Jde o problematiku, kterou se zabývala například také Národní diskusní skupina při Ministerstvu financí ČR.

V šetření byly nejvíce (38%) zastoupeny malé firmy, necelou třetinu (30%) tvořily střední podniky a přibližně 8% živnostníci. Celkem bylo do šetření zahrnuto 1 131 respondentů, 60 % z nich byli zaměstnanci firem, 40 % tvořili zaměstnavatelé. Nejčastěji byly zastoupeny malé a střední podniky z oboru obchodu, zpracovatelského průmyslu a stavebnictví (viz. graf).

Klepněte pro větší obrázek

Průzkum byl připraven tak, aby definoval vztah uživatelů ke stravenkovému systému z
pohledu zaměstnavatele i zaměstnance. Zaměření firem – Podle odvětví se nejvíce firem zabývá obchodem (23 %), zpracovatelským průmyslem (20 %) a stavebnictvím (19 %).

Klepněte pro větší obrázek

Podle zaměstnavatelů jsou stravenky dostatečně efektivní

Polovina respondentů byly ženy. Zaměstnanci byli zastoupeni 62 procenty, zbytek tvořili zaměstnavatelé: Necelých 60 % respondentů ze strany zaměstnavatelů poskytuje stravenky, které patří mezi nejčastější způsob zprostředkování stravování. 70 % z nich považuje poukázky jako efektivní motivaci zaměstnanců, o deset procent víc považuje za svou sociální povinnost stravování poskytovat.

Jedním z hlavních důvodů, proč se jídelní poukázky těší takové oblibě, je jejich daňová uznatelnost (90 %) a možnost navýšení příjmů pracovníků. Většina zaměstnavatelů (87 %) je spokojena s nastaveným systémem poskytování stravenek, službami stravenkových firem, oceňují snadnou distribuci stravenek i možnost výběru

Klepněte pro větší obrázek

70 % zaměstnavatelů považuje umožnění pravidelného stravování za starost o zaměstnance, celých 62 % v něm ale nevidí spojitost s vlivem na produktivitu práce. Celých 66 % z dotázaných z řad zaměstnavatelů, kteří zatím stravenky neposkytují, o jejich zavedení vážně uvažují. Hlavním důvodem pro toto rozhodnutí zůstává atraktivita daňově uznatelného nákladu poukázek. 70 % z dotázaných zaměstnanců stravenky pravidelně dostává, 62 % z nich je nepovažuje za speciální benefit, nýbrž standard. Přesto je pro 90 % stravenka nejoblíbenější zaměstnaneckou výhodou, následovanou penzijním připojištěním a příspěvkem na dovolenou.

Úroveň oblíbenosti – Ve srovnání s ostatními benefity jsou stravenky jednoznačně nejoblíbenější. Hned po stravenkách zaměstnavatelé hodnotí jako velice oblíbený oblíbený příspěvek na dovolenou a poté penzijní připojištění.

Zdraví má přednost, kultura a vzdělání v odměnách pokulhává

Ani zdravotní péče či sportovní benefity nehodnotí špatně, zato kultura a vzdělávací kurzy zůstávají daleko nejméně oblíbené.

Jídelní poukázky utrácí zaměstnanci v drtivé míře v restauracích v polední pauze (78 % dotázaných), v průměru čtyřikrát týdně a celá polovina respondentů dává přednost poukázkám v hodnotě do 80 Kč. Co se týče úhrady stravenkami za komoditu jinou než jídlo – 62 % pracovníků toto praktikuje méně než jednou týdně, nejčastěji v supermarketech (62 %). Ze zbývajících třiceti procent zaměstnanců, kteří stravenky nedostávají, má 68 % z nich k dispozici firemní jídelnu. Přestože je o jejich stravování tímto postaráno, 80 % z nich by preferovalo jídelní poukázky. Tento postoj je spojen především s možností svobodného výběru místa a formy stravování, který podniková jídelna neumožní.

A jaké zaměstnanecké výhody máte vy?

Další článek


 

Související články


 


Další články

Spouštíme nový FinExpert!

Spouštíme nový FinExpert!

Několik posledních měsíců jsme intenzivně pracovali na nové verzi webu FinExpert.cz.

5.  4.  2017  |  Ondráčková Kamila

Sociální pojištění pro OSVČ v roce 2017

Sociální pojištění pro OSVČ v roce 2017

Zálohy živnostníků na sociální pojištění v roce 2017 porostou. Výše zálohy se vypočítává dle zisku v předchozím období. (aktualizováno)

4.  4.  2017  |  Gola Petr  |  7

Velká mapa malého podnikání: kde je konkurence, kde jsou příležitosti?

Velká mapa malého podnikání: kde je konkurence, kde jsou příležitosti?

4.  4.  2017  |  Pospíšil Aleš
Aplikace Záchranka pomáhá už rok. Nic nestojí, ale může být k nezaplacení

Aplikace Záchranka pomáhá už rok. Nic nestojí, ale může být k nezaplacení

3.  4.  2017  |  Pospíšil Aleš  |  1
V Praze je blaze. Z evropských regionů je v HDP na hlavu na 6. místě

V Praze je blaze. Z evropských regionů je v HDP na hlavu na 6. místě

3.  4.  2017  |  Pospíšil Aleš  |  3

Mzdová kalkulačka

Student
Držitel průkazu ZTP/P
Invalidita 1. nebo 2. stupně
Invalidita 3. stupně
Penze / rodičovská dovolená

Sociální pojištění pro OSVČ v roce 2017

Sociální pojištění pro OSVČ v roce 2017

Zálohy živnostníků na sociální pojištění v roce 2017 porostou. Výše zálohy se vypočítává dle zisku v předchozím období. (aktualizováno) více